Helen

Wie ben ik?
Mijn opleidingen
Wat LifeCoaching voor mij en anderen betekent...

Wat LifeCoaching voor mij en anderen betekent...

Voor mezelf betekent LifeCoaching het proces van spiegelen, herkennnen, erkennen en verwerken van emoties. Weer vertrouwen op mijn intuitie. Verbinden van ratio en gevoel. Bewustzijn van oude patronen, heftige reacties op ogenschijnlijk onschuldige situatie en dan leren je gedrag bewust te veranderen. Inzicht in de situatie is heel belangrijk, maar resultaat bereik je volgens mij alleen als het je lukt om je gedrag te veranderen in effectief gedrag. Bijvoorbeeld door het uiten van je behoeften in het moment, als volwassene. In het hier en nu zijn.
'Zijn' en dan gewoon gelukkig zijn.

Ik heb drie clienten gevraagd hun ervaringen over mij als LifeCoach te verwoorden. Je vindt hieronder hun beschrijving:

N.a.v. mijn coachingsgesprekken met Helen Kuipers, lifecoach:
Iets minder dan een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Helen, life- en businesscoach.
Ik had haar benaderd als lifecoach, omdat het heel prettig kan zijn met iemand over je leven te praten.
En dat bleek inderdaad het geval: Helen is iemand die een aangename en vertrouwensvolle atmosfeer creëert, waardoor je je gelijk op je gemak voelt. En dat is wel heel belangrijk omdat ik een lifecoach zocht om me te helpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en je kunt je nou eenmaal het makkelijkst en 't snelst ontwikkelen in een omgeving van rust, vertrouwen en een soort zegmaar geborgenheid/ liefde.
Dus waren de gesprekken voor mij zeer vruchtbaar: mijn ontwikkeling ging snel en voorspoedig en als je een keer in die positieve spiraal zit, gaat het alleen maar steeds sneller en voorspoediger!!
Wat ik tot slot wel bijzonder vermeldenswaard acht: Door de gesprekken met Helen leerde ik ook haar natuurlijk steeds beter kennen en ik ontdekte waarom ik haar zo'n goede coach vind: zij kan namelijk iedereen -ongeacht zijn/haar ontwikkelingsfase en ongeacht het moment waar je je bevindt in je leven- geweldig goed, constructief en liefdevol begeleiden. En dat lukt haar volgens mij omdat ze open is, heel goed kan luisteren en veel van mensen houd.

**************
Ik heb bij Helen een healingarts sessie gedaan omdat ik erg last had ineens van een onverklaarbare pijn in mijn knie. In de sessie kwam ik door Helen's begeleiding pijlsnel bij de kern en de oorzaak van die pijn. Ik kwam bij een houding van mezelf als kind uit waar ik nooit eerder bij stil had gestaan. Dit was erg inzichtelijk en ik heb dat kunnen helen/herstellen. Twee dagen erna besefte ik mij ineens dat de kniepijn geheel verdwenen was. Ik heb de sessie als zeer doeltreffend ervaren.
**************
Mijn hoofd zit vol en voortdurend ben ik aan het denken. Aan de dingen die ik moet doen of aan de dingen die ik er zijn gebeurd. Altijd maar leven in het gisteren of morgen terwijl vandaag dus niet aan de orde is.

Aandacht voor mijn omgeving is er niet tot ergernis van de mensen die zich in mijn omgeving bevinden. Jaar in jaar uit tot het gewoon bij mijn leven hoort. Echter mijn omgeving pikt het niet en er ontstaat steeds meer afstand. Alles wat me lief is staat steeds verder van me weg.

Eindelijk begin ik het te merken en te beseffen dat als het zo door gaat ik alles kwijt ben. Hier moet ik wat aan doen en bezoeken aan haptonomen en psychologen volgen. Alles helpt voor een tijdje maar dan verval ik weer in oude gewoontes.

Tot ik Helen leerde kennen. Ik stelde me open voor wat er komen ging. Ook al was dat voor mij best moeilijk. De eerste sessie, dat is best spannend bedacht ik mij. Echter vanaf het moment dat ik er aan begon voelde ik me veilig en vertrouwd. Ik durfde me geheel te geven en niets weerhield me om te werken aan waar ik zo graag vanaf wilde. Helen zorgde voor deze veiligheid. Daarnaast heeft ze de kwaliteit om je het gevoel te geven dat je alles kunt zeggen zonder dat je erbij na hoeft te denken. Vaak zat ik te wachten op een reactie goed, fout of slecht maar nooit kwam deze reactie. Altijd die vriendelijke begrijpende neutrale blik die ervoor zorgde dat ik echt volledig werkte aan alles waar ik aan wilde werken. Begrip, warmte en veiligheid zorgt ervoor dat ik nu al veel beter in het leven sta.

Ik realiseer me dat ik er nog niet ben maar ben er van overtuigd dat me dat met de hulp van Helen helemaal gaat lukken. Lijkt me fijn om straks weer mijn omgeving dicht bij me te hebben en niet te degene te verliezen waar ik zo bang voor ben.