Wat is lifecoaching

Je zoekt vaak naar een optimaal evenwicht tussen je persoonlijkheid en je levensstijl. De verbinding met jezelf, geaard zijn, d.w.z. je stevig voelen, stevig in je schoenen staan en niet de speelbal van je emoties. Dan voel je je gelukkig. Door LifeCoaching krijg je zelf meer inzicht in drie belangrijke levensvragen:
Wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik?.

Als je hier antwoord op krijgt, ben je in staat zelf de juiste keuzes te maken in je leven ! Jij bent de regisseur ! Dan kun je bepalen welke stappen je gaat ondernemen om je leven zó in te richten zodat er geluk ontstaat voor jou en je omgeving. Wanneer je daarbij tegen belemmeringen aanloopt, help ik je om inzicht te krijgen in het ontstaan daarvan. Daarna zul je voelen dat je ze makkelijk kunt transformeren en dat je bepaalde gewoontes toch makkelijk kunt veranderen.

Ik ontvang je graag in mijn praktijkruimte in Driehuis. Ook kunnen we afspreken bij Grand Cafe De Bosbaan in het Amsterdamse bos. Daar kunnen we een wandelcoachingsessie doen, lekker in de natuur.

Hooggevoelig zijn en werken
Ik zie in mijn coachingpraktijk en dagelijks om me heen vaak mensen worstelen met hun gevoeligheid en de praktische invulling van hun leven. Ze hebben vaak minder energie, moeite met het tempo van werken en/of de hoeveelheid mensen in een ruimte. Ook vragen ze zich vaker dan gemiddeld af wat nu werkelijk de zin is van hun bestaan.

Veel gevoelige mensen komen gelukkig wel in aanraking met een coach of therapeut die ze hierbij begeleid en daarvan gaat weer een groot deel zelf een opleiding tot coach of therapeut volgen. En hopen vervolgens daar hun bestaan uit op te bouwen. Dat valt niet altijd mee. Er zijn best veel coaches en ook door de crisis en de steeds minder wordende vergoedingen door zorgverzekeraars, kunnen coaches ervaren dat ze niet voldoende cliŽnten hebben om een basis salaris te verdienen.

Ik zie ook dat het bedrijfsleven en de overheid steeds meer behoefte heeft aan bewuste en zelfstandige werknemers. Ik denk dat de hierboven beschreven mensen deze posities goed kunnen invullen. Ze hebben hun bewustzijn verruimd, kennen zichzelf beter, geven hun grenzen beter aan en nemen hun verlangens serieus en durven ze ook uit te spreken. Het resultaat: verdieping in het (oude) vak, aangepaste werktijden of werkomgeving (meer thuis werken bijvoorbeeld) en voor de werkgevers een zeer betrokken en gemotiveerde werknemer.

Herken je jezelf hierin en zou je hier meer over willen weten? Dan kun je natuurlijk contact met me opnemen ! info@helenlifecoach.nl of even bellen: 06-53788704. Je mag dit verhaal natuurlijk ook delen of doorsturen naar iemand waarvan jij denkt dat hij of zij wel een ruggesteuntje kan gebruiken.
Groetjes, Helen